Fjernelse af en træstub foregår typisk ved at bruge en stubfræser eller ved at grave den op. Stubfræsning er den mest almindelige metode, hvor maskinen nedbryder stubben til flis under jordoverfladen, mens opgravning indebærer at fjerne både stub og rødder.

Hvad koster fjernelse af træstub?

Prisen for fjernelse af træstub afhænger af størrelsen på stubben og metoden der vælges, men typisk ligger det mellem 500-2.000 DKK pr. stub. Stubfræsning er ofte billigere end opgravning, som kræver mere arbejde og maskineri. Indhent 3 uforpligtende tilbud for en præcis pris.

Hvilke metoder findes der til fjernelse af træstub?

De mest almindelige metoder til fjernelse af træstub er stubfræsning og opgravning. Stubfræsning er hurtig og effektiv og efterlader flis i jorden, som kan bruges som gødning. Opgravning fjerner hele stubben, inklusive rødder, men er mere arbejdskrævende og dyrere.

Hvornår bør du fjerne en træstub?

Du bør fjerne en træstub, hvis den er i vejen for byggeri, havearbejde, eller hvis du ønsker en pænere have. Træstubbe kan også tiltrække skadedyr og svampe, som kan skade andre planter.

Kan jeg selv fjerne en træstub?

Ja, du kan selv fjerne en træstub, men det kræver enten en stubfræser, som kan lejes, eller manuelt arbejde med at grave den op. At fjerne en træstub selv er tidskrævende, især hvis det drejer sig om store stubbe.

Hvor lang tid tager det at fjerne en træstub?

Tiden det tager at fjerne en træstub afhænger af dens størrelse og metode. Stubfræsning kan tage mellem 30 minutter og et par timer pr. stub, mens opgravning kan tage flere timer eller en hel dag, afhængig af jordforhold og rodnet.

Hvad skal man være opmærksom på ved fjernelse af træstub?

Du skal være opmærksom på, at fjernelse af en træstub kan påvirke jorden omkring den. Ved opgravning vil der være et stort hul, som skal fyldes, og ved stubfræsning kan flisen påvirke jordens næringsbalance, hvis det ikke fjernes eller blandes korrekt i jorden.

Fjernelse af træstub – tabel over pris og tid

MetodeTid pr. stubPris pr. stubBemærkninger
Stubfræsning30 min – 2 timer500 – 1.500 DKKHurtig og effektiv
Opgravning2 – 8 timer1.000 – 2.000 DKKFjerner hele stubben inkl. rødder

FAQ om fjernelse af træstub

Hvordan påvirker træstubbe haven?
Træstubbe kan skabe ujævnheder i haven og kan tiltrække skadedyr og svampe, som kan skade nærliggende planter.

Er stubfræsning bedre end opgravning?
Stubfræsning er hurtigere og billigere, men efterlader rødderne i jorden. Opgravning fjerner alt, men er dyrere og tager længere tid.

Hvor dybt skal en stub fræses ned?
En stub bør fræses ned til mindst 20 cm under jordoverfladen for at sikre, at den ikke vokser op igen.

Vurder siden